Følg meg


Siste poster

Kategorier

Grønt tips #4

18.mar.2010 kl.10:59 i Blogg// 4 kommentarer
Spis kortreist mat!

Unngå å kjøpe mat som har reist jorda rundt for å havne i butikken din. Spis lokalt produsert mat og sesongvarer fra der du befinner deg. Det er både bra for miljøet og for kroppen din!
18.mar.2010 kl.10:59 i Blogg// 4 kommentarer//Tips en venn//Permalenke

4 kommentarer

JuunePiia

18.mar.2010 kl.17:13

Jeg elsker den videoen !

den er så bra : - D

Hilsen juunepiia.blogg.no

Helene

20.mar.2010 kl.16:23

Det er forøvrig sant, men du må huske at veldig mye som er produsert et sted, likevel inneholder varer fra andre steder. Norsk sjokolade inneholder jo f.eks kaffebønner fra store firmaer som dyrker i flere land, og kjøper opp fra mange mindre produsenter. Og det kan være ekstremt vanskelig for alle parter å vite hvor de egentlige ingrediensene egentlig stammer fra. Noe som virker helt trygt og snilt kan likevel stamme fra ulovlig og miljøskadelig produksjon.

Men det er likevel veldig bra at du oppfordrer folk til å tenke over ting, det er jo ikke nødvendig å gå etter de varene man VET at er sendt verden rundt. Så det er en vanskelig problematikk, men det skader ikke å prøve å være litt bevisst rundt det likevel.

aninestang

20.mar.2010 kl.16:53

Helene Engeness Mørk: Sant!! Det er jo nesten umulig å bli ekspert på det området, og absolutt alle ingrediensene i alle matvarene vi kjøper. Men det er veldig lurt å prøve å bli litt bevisst. Spesielt når det gjelder sesongvarer. Norske epler om høsten er mye bedre enn å spise enn importerte epler for eksempel.

Interessant at du tar opp sjokolade. Hørte nylig at det har kommet fram at kakaobønnene som brukes i norsk sjokolade med stor sannsynlighet er plukket av barneslaver på Elfenbenskysten.. :(

Helene

21.mar.2010 kl.15:02

Hehe, helt enig, Og ja, det var vel egentlig akkurat derfor jeg brukte sjokoladen som eksempel, rett og slett fordi kakaobønner, kaffebønner, sukker og ris ofte er de tingene det er aller vanskeligst å vite hvor stammer fra, da det holder seg så lenge, og krever ganske spesifikke klima for å dyrkes. Og disse klimaene ofte befinner seg i u-land, så derfor er det naturlig a det kan bli sånn.

Skriv en ny kommentar

hits