Følg meg


Siste poster

Kategorier

Les hele intervjuet med meg fra MANN her

24.aug.2010 kl.00:38 i Blogg// 14 kommentarer

Her kan du lese hele intervjuet samt se noen bilder fra saken jeg gjorde i magasinet MANN i Juni!

Arikkelen er skrevet av Martin Blekkerud, bildene tatt av Isabel Watson, Styling Linda Wickman


Faktaboks:

Anine Victoria Stang (25)

Født: 25. februar 1985 i Oslo.

Bosatt: I Oslo og Los Angeles.

Sivilstatus: Singel.

CV: Startet med musikaljobbing som niåring, har vært skuespiller i "Midt i Smørøyet", danser, har gått på skuespillerskole i New York, utdannet låtskriver hos Musikmakarna i Sverige. Har jobbet som vodkaselger i Los Angeles.

Aktuell med: Singelen "Trying you on"

Ellers: Særdeles utadvendt og sosial, er vegetarianer, trener yoga, opptatt av det overnaturlige, er mattenerd, gjør sitt eget firmaregnskap. 

 

Lady Gladglad

Anine Stang smiler og sprudler. Hun er i ferd med å leve ut popstjernedrømmen - fantasien hun har hatt siden hun var tre år gammel. Bare hun nå ikke havner i fengsel i USA.

Det er noe ladygagask (hey, vi fant opp et nytt adjektiv allerede i første setning) over Anine Stang. Når hun gjør entré i sine dagligdagse klær på Lorry i Oslo, er det likevel med et vågalt, glamorøst og rebelsk preg. Hun har et blikk som veier flere tonn, bein i nesa, mot i brystet, vett i pannen og en kropp som i hele hennes 25 år gamle liv har vært gjenstand for utallige treningstimer. Anine Stang leker ikke butikk. Hun skal bli stjerne, og er villig til å ofre mye. Det meste. Kanskje alt? Dette er jenta som i en alder av tre satt i bilen med walkman på øret og sang seg gjennom trafikken. Og dersom foreldrene så mye som gjorde en bevegelse med munnvikene, ba hun dem holde tyst. Entertaineren Anine Victoria forlangte nemlig full oppmerksomhet fra samtlige passasjerer.

 

MED EN DANSBAR blanding av deilig åttitallspop og -rock og selvopplevde, ironiske tekster vil fyrverkeriet fra Kjelsås erobre musikkverden. Hun beveger seg i grenselandet der det å spille tyggegummipop og det å lage popmusikk med kredibilitet er et hårfint skille. Men frøken Stang mestrer den balansegangen. I en verden av fake er hun ekte vare:

Fra hun var ni år, gikk hun på musikal- og teaterskole. Hun elsket å stå på scenen, fikk roller i norske barne-TV-serier, gikk på skuespillerskole i New York og toårig låtskriverskole i Sverige. Så tok hun alle pengene hun hadde spart, arvet og vunnet i "Kjempesjansen" på NRK og flyttet til Los Angeles med ett mål for øye: Hun skulle bli artist.

- Besteforeldrene mine spurte meg da jeg var ti år om hva jeg skulle bli da jeg ble stor. "Jeg skal bli popstjerne", sa jeg. Jeg husker at de lo av meg og mente jeg burde studere medisin. Da ble jeg skikkelig sint, og veddet ti tusen kroner på at jeg skulle bli popstjerne. Nå har jeg landet. Men jeg venter fortsatt på en sjekk fra dem! gliser Anine.

 

FØR HUN REISTE, leste hun bøker om hvordan man overlever i musikkbransjen i USA. Hun ville være godt forberedt. En ung, naiv jente fra Norge er et lett bytte for haiene som søker etter talenter ? ikke alle har noble hensikter. Anine ville ikke bli en slik jente. I en drøy bransje der mange blir utnyttet, har 25-åringen vært bevisst på aldri å blande "business and pleasure".

- Da jeg var på et arrangement, kom en sleazy gammel manager ? jeg tror han hadde jobbet for Linkin Park ? bort til meg og sa "Jeg kunne sikkert vært faren din, men jeg liker fortsatt 23 år gamle jenter. Jeg kan introdusere deg for alle du noensinne har drømt om å møte". Han var dritekkel og trodde jeg skulle bli med ham opp i hot-tub'en. Det er dessverre mange som går på den, det er nok mange slike skjebner i L.A., mener Anine. I stedet for å bli med gamlefar i badekaret, skrev hun en låt om det i stedet, sammen med nåværende Guns N' Roses-gitarist Richard Fortus, som selvsagt kjente manageren. 

 - Han lo godt av historien og virket ikke veldig overrasket, hehe.

Anine ler mye. De som kjenner henne, sier hun er en humørspreder av rang, og med en rakett i rumpa som gjør at hun ikke klarer å sitte stille. Da kan man jo bare forestille seg hvordan hun hadde det da hun som tenåring fikk skoliose, en skjevhet i ryggen som gjør at ryggsøylen nærmest ser ut som en S. Fra hun var 14 til 16 år, midt i de verste tenårene, måtte hun gå med et spesialtilpasset korsett i hardplast 23 timer i døgnet. Fortsatt sliter hun med ryggplager, men sprudlejenta lar seg ikke stoppe.

- Vi hører du trener helt latterlig mye?

 - Ja! Jeg har så mye energi, og hvis jeg ikke hadde trent, hadde jeg blitt gal! Jeg begynte å danse som fireåring. Og så har jeg vært innom flere idretter som håndball og kickboksing.

- Kick-ass! Har du banket opp noen?

- Haha, nei, det har jeg ikke. Men jeg har fiket til et par frekke gutter på byen. Her i Norge. I USA er de mye høfligere. Her forleden var det en fyr som gjentatte ganger slo meg hardt på rumpa, så jeg snudde meg rundt og klappet til ham. Uheldigvis hadde jeg skinnhansker på meg, så det låt jo over hele lokalet! Alle snudde seg og glodde. Men han fikk som fortjent.  

- Så du har temperament, altså?

- Ja, jeg har det. Jeg blir sjelden veldig sint, men jeg har sparket hull i noen skap og knekt noen hårbørster. Heldigvis går det fort over, og stort sett går det ut over døde gjenstander. Det kan være veldig befriende. Men det kan være befriende å gi rumpetafsere en på trynet også!

Selv om hun visste at hun ville bli artist før hun hadde begynt på skolen, kjempet hun seg til toppkarakterer i stort sett alle fag på videregående. Er hun kanskje en nerd?

- Ja, jeg er definitivt en nerd! Og jeg synes nerder er sexy. Men det er også fordi jeg er perfeksjonist. Jeg håper aldri jeg får bruk for geometri, men man kan jo aldri vite. Når jeg står på scenen, føler jeg at dét er grunnen til at jeg lever. Det er en magisk følelse der alt er riktig og hver eneste lille celle i kroppen min er i ekstase.

 

DA HUN VAR i Los Angeles, fikk hun kontakt med legenden Bill Siddons. Han ble manager for The Doors allerede som 19-åring og helt frem til Jim Morrisons død. Siden har han jobbet for blant andre Crosby, Stills and Nash og Robert Palmer, og er nå manager for grungeheltene Alice in Chains.

- Jeg var freidig nok til å troppe opp på Bills kontor, og fikk snakke med businesspartneren hans. Noen dager etter, rett før hjemreisen til Norge, ringte Siddons meg og fortalte at han likte musikken min, forteller hun. 

Manageren sendte ut en mail med kopi til alle sine ansatte med "Dear Anine. I think you're a real talent. Let's make a plan together".

- Jeg var så fornøyd at jeg løp rundt hjemme og hylte og hoppet av lykke. Da bestemte jeg meg for å bosette meg i Los Angeles for en periode.

Anine hadde fått lov til å campe på sofaen til familien Siddons mens hun fant et sted å bo. Men da hun landet, var ikke Bill å få tak i. 

- Jeg kjente ikke Bill, og hadde bare kommunisert med ham på mail. Jeg visste jo ikke om han var mann for sitt ord, eller om han bare lovet gull og grønne skoger. Det var midt i juleferien da jeg ankom L.A. Jeg prøvde å ringe ham flere ganger uten å få tak i ham, så jeg skaffet meg leiebil på flyplassen og oppsøkte kontoret hans. Der lå det en nøkkel til strandhuset hans og ventet.

- Ikke verst!

- Gjett om jeg ble overrasket! Jeg hadde forestilt meg en uke på en sofa, men i stedet fikk jeg et strandhus for meg selv med utsikt over Stillehavet! Det var en fantastisk introduksjon til LA. Siden den gang har Bill vært som en amerikansk far for meg, forteller Anine.

Her hjemme er det Peter Peters som er manager for 25-åringen.

- Peter er positiv, smart, sulten og med drøssevis av kontakter og masse stå-på-vilje, sier Anine, som har scenedrømmen klar.

- Jeg liker artister som er entertainere og som bruker flere uttrykksformer enn bare musikken på scenen. Jeg er teatralsk av natur, og liker å gi publikum hele pakka. En dag skal jeg ha et digert show med enorme storskjermer og kule videoer, dansere, kostymer og lysshow i beste Madonna- og Lady Gaga-stil.

 

DA SPAREPENGENE tok slutt i Los Angeles, dumpet det en flott jobb rett ned i fanget på Anine. Det norske vodkaselskapet Heavy Water trengte en selger i USA, og det var en dobbel lykke for henne. Hun fikk penger til å betale regninger, og dessuten masse kontakter på alle utestedene hun oppsøkte.  Og selv om Anine først og fremst var i L.A. for å drive med musikk, og hadde relativt frie jobbmessige tøyler, ble hun vodkaselskapets beste selger i USA.

- Da jeg hadde konserter, hadde jeg Heavy Water som sponsor. Aldri dumt å holde konsert med gratis vodka til alle!

- Mens vi snakker om sprit, hva slags menn vil du ha?

- De må ha samme humor som meg, det vil si dårlig humor, haha. De må være trygge på seg selv, sjarmerende og sporty. Og så må de ha noe å komme med, de må kunne lære meg noe. Jeg liker sjelden gutter som er modellkjekke. Akkurat nå har jeg ikke kjæreste. Jeg har ikke tid til å treffe noen, jeg bare jobber. Og jeg tror ikke jeg har lyst på en musiker. Det hadde vært fint med noen fra en annen bransje, en tålmodig mann som takler meg. For det trenger jeg virkelig.

- Du er blitt omtalt som et rotehue?

- Jeg vet, jeg er helt forferdelig rotete. Jeg etterlater meg halvtomme vannglass over hele huset og klarer for alt i verden ikke å lukke en skapdør. Det ser alltid ut som om en tornado har vært innom. Jeg må ha det ryddig rundt meg for å klare å konsentrere meg, men jeg klarer jo ikke rydde. Så du kan jo tenke deg selv. Jeg gleder meg til den dagen jeg finner meg en mann som kan rydde for meg. Det blir deilig, haha!

- Hvordan er du som kjæreste?

- Veldig snill ! Haha! Men jeg trenger en som er tålmodig og ikke blir sjalu. For jeg snakker med alle og er veldig sosial og åpen. Da trenger jeg en som tåler det. Men når jeg blir forelska, så blir jeg så veldig forelska også! En gang fløy jeg halve jorda rundt og troppet opp på døren, på overaskelsesbesøk til en jeg nettopp var blitt sammen med. Jeg savnet han så mye at jeg ikke klarte å tenke eller få noen ting gjort, jeg måtte bare se han. 

- Hvem fortjener en på trynet?

-  Haters. Folk som sprer negativitet og slenger dritt om andre uten å ha noe å komme med selv. Og kriminalpolitikken i Norge. Her hjemme er det ren ferie å være i fengsel, det er helt annerledes i USA. Der blir man gjerne slengt inn i et stort fengselsrom med meksikanere med tatoverte tårer i ansiktet for hver person de har drept. Her i Norge får man egen PC når man havner bak murene. Det er ikke noen straff å sitte i et norsk fengsel. Hadde jeg fucka opp i USA, hadde jeg aldri sluppet inn der igjen. Jeg har forresten en dom på meg der borte.

- Hvaforno??

- Hehe, det er ikke så ille som det høres ut. Jeg kjørte uten lys på bilen i ett stakkars kvartal, og da ble jeg selvsagt stoppet av politiet. Og for den hendelsen måtte jeg møte opp i retten, jeg fikk en dato i posten. Men da hadde jeg allerede flyttet tilbake til Norge, så jeg skrev flere brev, uten at jeg fikk noen respons tilbake. Så nå er jeg redd for at neste gang jeg kommer på flyplassen i Los Angeles, blir jeg anholdt, ført bort i håndjern og kastet ut av landet igjen, haha!

- Så dersom vi ikke får tak i deg neste uke, så er det fordi du sitter i fengsel i L.A. sammen med masse meksikanske gangstere?

- Ja, hehe. Det blir skummelt!

 

Les om da en Hollywood-stjerne ble ufrivillig taxisjåfør for Anine, for anledningen utkledd som villkatt, på www.mann.no

 

 

24.aug.2010 kl.00:38 i Blogg// 14 kommentarer//Tips en venn//Permalenke

14 kommentarer

Pia

24.aug.2010 kl.07:17

USA har en av de høyeste kriminalitetsandelene i verden, også sett i forhold til antall innbyggere. Det handler ikke bare om hva man fortjener, man må ta i betraktning om middelet faktisk fungerer også. Norske fengsler skulle kanskje vært mer primitive, men å trekke USA frem som et godt eksempel var nok ikke det beste argumentet du kunne kommet med.

Madeleine

24.aug.2010 kl.22:14

Hei du!Vi hilste så vidt på deg pA Elle festen :) Kjærsten min kjøper av og til Mann og leste intervjuet med deg,og sa når han kom hjem:LSeeru,alle de bra folka kommer fra Kjelsås!!" :) Hihi!lykke til videre :)

aninestang

25.aug.2010 kl.15:14

Pia: Jeg trekker vel ikke USA fram som et godt eksempel, men sammenlikner deres fengsler med våre fengsler. Det var naturlig for meg å bruke USA som sammenlikning siden jeg har bodd der de siste 3 årene.

Jeg mener kriminalpolitikken i Norge er en spøk når en mann får under 3 år i fensgsel for å ha voldtatt over 50 gutter under 3 år, og i tillegg når han slippes ut brukes våre skattepenger til å hjelpe han med å starte på nytt med nytt navn, ny adresse i en ny by.

aninestang

25.aug.2010 kl.15:18

Madeleine: Heisann! Takk for sist!

Så koselig da!! Men det er jo ingen hemmelighet- Kjelsås er best, ingen protest! ;) det vet vi jo alle! Klem

Trulte

25.aug.2010 kl.22:23

Har du bodd i Sverige, eller?

Du mener vel ikke barn under 3 år???, men i en periode på 3 år????

aninestang

25.aug.2010 kl.23:04

Trulte: Ja jeg har bodd i Sverige! Gikk på skole der i 2 år! Barn under 3 år! Det er så forferdelig kvalmt!

Bea

30.aug.2010 kl.12:00

Likte veldig godt stylingen på det første bildet ditt, men det andre bildet uten truse gjør meg litt trist. Det burde ikke være nødvendig for deg å ta av deg trusa i intervjuer, og jeg skjønner ikke helt sammenhengen med å være truseløs med det å leve ut popstjernedrømmen. Er det for å få mer oppmerksomhet? Håper ikke du stiller opp på flere sånne bilder om du vil bli tatt seriøst.

Er ikke Peter Peters manageren din lenger?

Rikke

01.sep.2010 kl.10:32

Utrolig kuule bilder og flott skrevet intervju med deg, Anine! Er ikke enig med Bea, det truseløse bildet er bare smakfullt.

Bea

01.sep.2010 kl.10:39

Jeg skrev ikke at det var smakløst, det er bare meningsløst - og litt Britney copycat.

Rikke

01.sep.2010 kl.16:16

Jeg skrev heller ikke at du sa det var smakløst, bare at jeg var uenig med deg. Synes bildet var supersexy, og følte jeg ble kjent med henne i intervjuet. Men det er selvsagt lov å være uenig. :-)

NN

03.sep.2010 kl.22:59

Må bare si at jeg syntes du virker som en skikkelig kul dame !! Utrolig vakker er du også, og ikke minst DIGGER jeg sangene dine :)

Hvor kommer du egentlig fra? Og hvor bor du nå?

Er du singe? Hørte rykter om at du dater en hockeyspiller jeg.. ;-) Kan det stemme?

Uansett, masse lykke til videre i karrieren din !!!!!

aninestang

07.sep.2010 kl.23:46

Bea: Kjære Bea! Så dumt at du ble trist av bildet! Jeg har ikke for vane å være truseløs i intervjuer (det var jeg forsåvidt ikke under dette intervjuet heller) Du må huske at denne saken og disse bildene er tatt for et manneblad, og de ønsker seg litt sexy bilder. Da jeg takket ja til å stille opp for MANN var det viktig for meg at bildene skulle være smakfulle og tekkelige. Det var en kvinnelig fotograf jeg kjenner godt som tok bildene, og jeg er veldig stolt av det vi endte opp med. Jeg er rimelig sikker på at du så mer avkledde jenter på stranda i sommer. Litt siderumpe har vi vel alle sett? ;)

aninestang

07.sep.2010 kl.23:47

Rikke: Tusen takk Rikke!! :))

aninestang

07.sep.2010 kl.23:50

NN: Så hyggelig! Jeg kommer fra Kjelsås i Oslo. Bor i Oslo om dagen.

Yes, jeg er single. Jeg kjenner faktisk ingen hockeyspillere, så date en gjør jeg ihvertfall ikke...

Skriv en ny kommentar

hits